Sabayon_Sofie Dumont Chef5
Sabayon_Sofie Dumont Chef4
Sabayon_Sofie Dumont Chef3
Sabayon_Sofie Dumont Chef2

Sabayon met vanilleroomijs

  • 20min
  • 2P
  • Next level

Benieuwd naar de kunst van het maken en kloppen van sabayon? Met enkele handige tips creëer je een onweerstaanbaar heerlijk dessert. Beeld je de warme, luchtige sabayon in bovenop verfrissend vanilleroomijs – een droom die werkelijkheid wordt. Het geheim tot succes? Klop de sabayon over het volledige oppervlak van de pan. Oefening baart kunst, dus laat je niet afschrikken en gewoon doen! Je zult er geen spijt van krijgen.

Ingrediënten

3 dooiers
2 halve eierdopjes suiker per persoon
4 halve dopjes droge witte wijn
Naar keuze: marsala, eau de vie, likeur
2 bolletjes roomijs

Bereidingswijze

Doe de dooiers in de pan en meet de suiker en wijn af in een eierdopje.

Klop alles goed los en zet het op matig vuur.

Klop zonder stoppen, draai ook met je steelpan zodat je het hele oppervlak van de pan opklopt en klonters worden vermeden. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

De sabayon is klaar wanneer het mooi stevig en luchtig is. Trek een streep op de bodem van de steelpan; als er geen vloeibaar eiermengsel meer is, is het klaar.

Voeg, zodra het goed opgeklopt en lichtjes stoomt, de gekozen likeur toe. Klop nog even door, haal van het vuur en blijf kloppen.

Verdeel de sabayon over twee glazen met een bolletje vanilleroomijs erin. Serveer onmiddellijk en geniet!

Tips

  • Klop de sabayon over het volledige oppervlak van de pan voor een perfecte consistentie.
  • Voeg de likeur toe nadat de sabayon goed is opgeklopt en lichtjes begint te stomen.