Echte tomatensaus voor op alles
Deze saus ga je geregeld terugvinden in mijn boek ‘Happy Moments‘. Het is een geweldige basis om steeds bij de hand te hebben. Ik maak hem alleen in het tomatenseizoen (mei-september) wanneer de tomaten het lekkerst en goedkoopst zijn. Buiten het seizoen kun je beter een blik tomaten kopen. Toch geen zin om deze saus te maken? Gebruik dan een kant-en-klare arrabiatasaus.
Ingrediënten
1 grote ui
4 teentjes knoflook, fijngesneden
5 eetlepels olijfolie
1200 g kerstomaatjes datterini (kleine, ovale tomaatjes)
1700 g San Marzano tomaten
4 gedroogde piri-piri-pepertjes (of chilivlokken)
500 ml water
Bereidingswijze
Stoof de fijngesneden ui en knoflook goed aan in olijfolie.
Voeg de kerstomaatjes toe en zet er het deksel 2 minuten op.
Doe ondertussen in twee à drie keer de gesneden tomaten in een hoge maatbeker, met telkens een scheut water. Mix glad en voeg toe aan het kerstomaatjesmengsel.
Kruid met zout en piri-piri-pepertjes (of chilivlokken) en laat 1 uur sudderen.
Giet in potten en sluit nog heet af.
TIPS
Je mag deze saus echt naar je hand zetten. Kruid bijvoorbeeld extra met oregano of basilicum. De saus kun je minstens een week in de koelkast bewaren, of vries hem in. Zo heb je altijd een heerlijke basis bij de hand om snel iets te maken.