Croque monsieur met kaas en hesp
Een croque monsieur is ideaal om een snelle voedzame snack, lunch of avondmaal te bereiden. Hier worden ze wel eens gepimpt met schijfjes appel of zongedroogde tomaatjes. Een kleine geniale twist waar wij en de kinderen heerlijk van kunnen genieten.
Ingrediënten (voor 8 personen)
1 groot grijs boerenbrood
1 kg sneetjes jonge kaas van Maredsous
1 kg beenhesp
4 rode appels
1 bakje zachte zongedroogde tomaten
Bereidingswijze
Beleg de helft van het brood met kaas en hesp, je mag zeker gul zijn met de kaas. 🙂
Snij de appel in schijfjes en beleg de helft van de belegde boterhammen met appelschijfjes en de andere helft met in reepjes gesneden zongedroogde tomaten.
Leg er nog een sneetje kaas op en leg de overgebleven boterhammen erop.
Verwarm je croque toestel en bak ze allemaal goudbruin, tot de kaas mooi gesmolten is.
Snij doormidden, dresseer op een plankje en serveer.
Partners
In samenwerking met Maredsous
Ja, je kan de Croque Monsieur ook in de oven bereiden. Leg de sandwiches op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 10-12 minuten.